Sectoren

Iedere sector heeft andere oplossingen nodig. Wij bieden u niet alleen alle branche-overkoepelende verzekerings- en financieringsmogelijkheden, maar hebben ook veel ervaring met branche specifieke garanties. Tot onze klantenkring behoren vooral ondernemingen uit de bouw, vastgoed, industrie, duurzame energie, maar ook investeringsmaatschappijen/private equity partijen. Daarnaast hebben we ook de juiste oplossingen voor u in tal van andere sectoren.

Meer informatie over de opties vindt u door op uw sector te klikken.

Bouw

De bouwsector zit al enkele jaren in een sterk opwaartse lijn. Maar het voordeel van het stellen van garanties via verzekeraars heeft hierdoor absoluut niet aan belang ingeboet. Naast de te betalen premie voor het stellen van garanties, moet ook goed gekeken worden naar zekerheden die verstrekt zijn aan de bank.

Meer informatie

Industrie

De internationaal actieve maakindustrie heeft behoefte aan flexibele garanties die ook in meer exotische landen kunnen worden gesteld. Verzekeraars zijn meestal flexibeler dan banken en kunnen kosteloos of tegen marginale additionele kosten garanties bieden in landen waar zij een eigen vertegenwoordiging hebben.

Meer informatie

Energie

In de investeringsintensieve energiesector zijn garanties een voorwaarde voor de gunning van contracten. Exploitanten van windmolenparken willen de aankoop van elektriciteit veiligstellen, boorbedrijven moeten zorgen dat zij het boorgat opvullen aan het einde van de levensduur, en bepaalde landen verwachten garanties voor de werkgelegenheid van een vastgesteld aantal lokale werknemers. Voor al deze eisen zijn er speciale verzekeringsoplossingen.

Meer informatie

Vastgoed

Vastgoedbedrijven, welke gebruik maken van speciale structuren, meestal special purpose vehicles zonder eigen vermogen, staan voor de moeilijke taak om te voldoen aan de eisen van de belanghebbenden, waaronder lokale overheden. Ook hier kan een garantie via een verzekeraar een oplossing bieden.

Meer informatie

Investeringsmaatschappijen en private equity partijen

Investeringsmaatschappijen die gespecialiseerd zijn in herstructureringen, maar ook private equity partijen, hebben veel transactiezekerheid nodig. Garanties en alternatieve financieringsvormen creëren waardevolle speelruimte en bieden zekerheid, vooral bij uitdagende en tijd kritische deals.

Meer informatie

Overige sectoren

Of het nu gaat om bedrijven actief in de landbouw en voeding, de toerismebranche of de logistieke dienstverlening, het aanbod aan garanties is net zo divers als het bedrijfslandschap. Naast branchespecifieke verzekeringsproducten zijn er ook garanties voor bijzondere, sectoroverschrijdende situaties.

Meer informatie

Tina Weidenaar

Uw contactpersoon

Tina Weidenaar
+31 (0) 20 888 0620