Get in Touch

  Uw aanvraag wordt direct verzonden naar
  en u ontvangt binnenkort een antwoord.
  Tot nader order wil ik graag informatie ontvangen over evenementen of andere aanbiedingen van Gracher Kredit- & Kautionsmakler, inclusief de benodigde activeringsmail naar het bovenstaande e-mailadres en ga ik akkoord met de verwerking en het gebruik van mijn persoonlijke gegevens door Gracher Kredit- & Kautionsmakler.


  De velden met een * zijn verplicht in te vullen. U kunt deze toestemming te allen tijde geheel of gedeeltelijk intrekken door een bericht te sturen naar info@gracher.de.

  Over de persoon

  Alfons Maria Gracher

  Getrouwd, drie kinderen

  Bankier, studeerde bedrijfskunde, sinds 2000 oprichter en tevens vennoot van Gracher Kredit- und Kautionmakler GmbH und Co. KG, tegenwoordig de grootste Surety dienstverlener van Duitsland.
  Als gespecialiseerd adviseur en lid van de financiële commissie van de IHK wordt hij geraadpleegd over de implementatie van richtlijnen en reglementen van de Europese Commissie.

  Oprichtend lid en bestuurslid van BARDO e.V. sinds 2013, waar hij de technische commissie voor Surety leidt. Als stichtend lid van de Surety Alliance heeft hij een internationaal netwerk.

  Over de persoon

  Viktor Margaritopoulos

  Afgestudeerd In bedrijfskunde

  Geboren in 1980, partner, één kind

  Hij heeft 15 jaar met succes gewerkt in sales & consulting in de verzekerings-, industrie-, bank- en financiële sector, onder meer bij Deutsche Bank Privat and Business Customers AG en Euler Hermes Duitsland.

  Mentor en docent op het gebied van verzekeringen en bedrijfskunde, onder meer aan de Mannheim Cooperative State University

  Lid van het verzekeringscomité van de Kamer van Koophandel in Saarland

  Lid van de economische werkgroep

  Over de persoon

  Christian Bos

  Christian Bos heeft meer dan 10 jaar ervaring inzake het laten stellen van garanties bij Nationale Borg en Atradius Bonding.

  Hij werkt zeer klantgericht en heeft ervaring met het samenbrengen van zakenpartners met creatieve oplossingen.

  Met zijn uitgebreide netwerk in Europa op het gebied van banken en verzekeringsmaatschappijen, zal hij nationale en internationale zakelijke kansen voor de Gracher Group realiseren.

  Zijn specialiteiten zijn klantgerichtheid, cross-selling en internationaal zakendoen met multinationals.

  Over de persoon

  Kai Grove

  Geboren in 1976, getrouwd, drie kinderen

  Na zijn militaire dienstplicht begon hij in 1996 zijn opleiding aan de Kreissparkasse Wesermünde-Hadeln. Na het succesvol afronden van zijn studie werkte hij op de zakelijke klantafdeling als kredietmedewerker, op het zakelijke klantensecretariaat en als financieel analist. Gedurende deze tijd heeft hij een bijscholing gevolgd tot spaarbankspecialist en bedrijfsadministrateur van de spaarbank. In 2007 stapte de heer Grove over naar verkoop als adviseur voor zakelijke klanten. Hier zorgde hij voor ondernemers, zelfstandigen, freelancers en zakelijke klanten over alle onderwerpen uit de bank- en verzekeringssector.

  In 2013 begon de heer Grove te werken als corporate accountmanager bij MMV Leasing GmbH in Hamburg. Vanaf 1 april 2015 werkte hij als district manager op de nieuw geopende locatie in Bremen en op 1 januari 2017 werd hij benoemd tot plaatsvervangend vestigingsmanager. In 2017 stapte de heer Grove over naar Abcfinance GmbH, waar hij begon te werken als accountmanager, ook in verkoopleasing, en later als key accountmanager en specialist in vendor leasing. Bij vendor leasing worden verkoopfinancieringsconcepten voor speciaalzaken ontwikkeld en geïmplementeerd.

  Vanwege zijn eerdere professionele carrière heeft de heer Grove meer dan 20 jaar ervaring in de zakelijke en B2B-sector.

  Sinds 1 juli 2020 maakt de heer Grove deel uit van het garantie team bij Gracher Kredit- und Kautionmakler GmbH & Co. KG in Noord-Duitsland.

  Over de persoon

  Özay Süerdem

  Na zijn opleiding tot bankier bij SEB voltooide de heer Süerdem zijn bachelor en master aan de FOM in ‘Business Administration’ (focus: financiën) en ‘Finance & Accounting’ op de locatie in Keulen. Gedurende deze tijd werkte de heer Süerdem altijd in verschillende functies in de financieringsomgeving van banken en financiële dienstverleners als senior managementconsultant, kredietanalist, klantadviseur en verkoopassistent.

  Meest recent werkte de heer Süerdem voor Big4-bedrijven waar hij de kredietverlening van banken adviseerde en controleerde. Naast verschillende krediet gerelateerde adviesprojecten waren zijn primaire taken de risicobeoordeling van complexe kredietrisico’s (voornamelijk project- en leveraged finance). Bij Gracher treedt de heer Süerdem op als specialist in alle aspecten van corporate finance en werkt hij nauw samen met de heer Wolber. Zijn verantwoordelijkheid omvat met name analyse- en adviesactiviteiten.

  Over de persoon

  Luba Nikiforova

  Wordt binnenkort gepubliceerd.

  Over de persoon

  André Ofenloch

  Geboren in 1974, partner, twee kinderen

  Verzekeringsadviseur en diploma in bedrijfskunde.

  André Ofenloch begon zijn carrière in 1993 bij het toenmalige Allgemeine Kredit AG (later Coface Deutschland AG) als analist en underwriter in de Creditline-divisie. In 2003 verhuisde hij binnen de groep naar de toen nieuw opgerichte factoringdochter Coface Finanz GmbH. Daar begon hij als accountmanager bij de divisie commerciële factoring. Vanaf 2006 was de heer Ofenloch als gevolmachtigd underwriter verantwoordelijk voor de managementfuncties van de afdelingen Business Development, Institutional Clients / Refactoring en Reverse factoring. Vanaf 2014 nam hij de functie van salesmanager factoring over en leidde vanaf dat moment het 15-koppige, gedecentraliseerde factoring-verkoopteam tot eind 2018. Daarnaast begeleidde hij van 2018 tot eind 2019 de managementfunctie voor de nieuw opgerichte afdeling voor nieuwe klantstructurering en on-boarding.

  Bij Gracher zorgt de heer Ofenloch voor factoring en inkoopfinanciering. Naast zijn jarenlange ervaring in de financiële en kredietverzekeringsbranche heeft hij een uitgebreid netwerk bestaande uit kredietverzekeraars, factoringmaatschappijen, kredietinstellingen en inkoopfinanciers.

  Over de persoon

  Oleg Narykov

  B.A. Franse filologie, M.Sc. Economie

  Single

  Na het succesvol afronden van de Franse filologie met een minor economie, voltooide Oleg Narykov de Engelstalige master in economie als major aan de Universiteit van Trier, met als specialisatie econometrie en tijdreeksanalyse.

  Tijdens zijn studies in het buitenland deed hij internationale ervaring op aan de universiteiten van Namen en Louvain-la-Neuve.

  Over de persoon

  Thomas Hottmann

  Opgeleid verzekeringsagent en bedrijfseconoom.

  Geboren in 1965.

  Al meer dan 35 jaar succesvol op het gebied van consulting, sales en accountmanagement, onder meer bij LeasePlan, von Rundstedt en Euler Hermes.

  In 2013 stapte hij over naar Euler Hermes in sales met een focus op accountmanagement.

  Jarenlange ervaring in projectmanagement en in het optimaliseren van processen en procedures op nationaal en internationaal niveau en in het ondersteunen en adviseren van bedrijven.

  Bij Gracher, in het kredietverzekeringsteam, verantwoordelijk voor de zorg voor klanten en het begeleiden en managen van de transformatie van de afdeling.

  Over de persoon

  Kontantin Narykov

  Econoom en afgestudeerd in Engels

  Geboren in 1991, getrouwd, één kind

  Na het succesvol afronden van zijn studies economie en Engels aan de Universiteit van Trier, deed de heer Narykov internationale ervaring op in het financiële centrum van Luxemburg.

  In februari 2018 verhuisde hij naar Gracher, waar hij werkt als garantie specialist en het bedrijf ook ondersteunt bij de ontwikkeling van eigen softwareoplossingen.

  Over de persoon

  Edwin Jacobs

  Coming soon.

  Over de persoon

  Christoph Spuller

  Verzekeringsadviseur, studeerde bedrijfskunde aan de hogeschool van Keulen met als specialisatie het verzekeringswezen.

  Diverse werkzaamheden uitgevoerd bij internationale verzekeringsmakelaars in Duitsland en Luxemburg.

  Meerdere semesters voltooid als docent bedrijfskunde aan de Trier University of Applied Sciences.

  Over de persoon

  Wolfgang Bäumer

  Na het behalen van de middelbare school, is hij begonnen als bankier op de kredietafdeling.

  Daarna heeft hij rechten gestudeerd in Bonn, met het afronden van het 2e staatsexamen. Gevolgd door werk als corporate bankier bij Deutsche Bank AG.

  Vervolgens stapte hij over op vastgoedleasing bij dochtermaatschappijen van de Dresdner Bank en Commerzbank. Vanuit deze functie heeft hij op eigen verantwoordelijkheid tal van grote projecten structureel en financieel op zich genomen – vooral in overeenstemming met internationale boekhoudregels.

  Bij Gracher werkzaam sinds 2013 met een focus op de bouwsector en projectontwikkelaars.

  Over de persoon

  Carl E Hoestermann

  Advocaat

  Geboren in 1961, getrouwd, 3 kinderen

  In 1992 begonnen met een Managementtraineeprogramma bij Deutsche Bank AG, Frankfurt. Vervolgens is hij assistent van het management van het filiaal in Duisburg geweest en daarna filiaaldirecteur van twee grote filialen.

  Eind 1997 verhuisde hij naar HOCHTIEF AG in Essen als hoofd van de afdelingen Corporate Finance, Investor Relations en Asset Management. Tevens was hij verantwoordelijk voor tal van projecten in de internationale zaken van HOCHTIEF AG. Vanaf 2004 ook plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Bestuur van HOCHTIEF Pension Trust e.V., het investeringsvehikel dat wordt gebruikt om de binnenlandse pensioenverplichtingen van de Groep te financieren.

  Vele jaren internationale management- en projectervaring, inclusief het onderhandelen over grote zekerheidsfaciliteiten voor de operationele holdings in de VS en Canada.

  Over de persoon

  Christian Wolber

  Na zijn opleiding tot bankier heeft de heer Wolber internationale cursussen gevolgd in Maastricht (Bachelor in International Business) met een verblijf in het buitenland in Ecuador en HSG St. Gallen (Master in Banking & Finance).

  Na het afronden van zijn studie bracht hij de laatste 12 jaar door in Londen, eerst bij Barclays Capital en later bij Citigroup op het gebied van Leveraged finance. Daar heeft de heer Wolber financieringsoplossingen gestructureerd en geplaatst voor zakelijke en Private equity-klanten. Daarna stapte hij over naar Debt Advisory bij Ondra Partners (ook in Londen).

  Bij Gracher zorgt de heer Wolber voor financieringsadvies. Naast zijn jarenlange ervaring in de financieringsbranche beschikt hij over een uitgebreid netwerk van financieringspartners, bestaande uit banken, Private equity firma’s, mezzanineproviders en tal van andere alternatieve financiers.

  Over de persoon

  Horst Wingenter

  Opgeleid als bankier. Hij is een interne manager geweest bij een private bank en was bevoegd ondertekenaar en bestuurder bij twee grote internationale banken. Momenteel lid van het managementteam van Gracher. Adviesraad met bijzondere taken, onder andere, strategie adviseur en functionaris voor gegevensbescherming.

  Over de persoon

  Dr. phil. Thomas Möldner

  Gescheiden, één kind

  Afgestudeerd in Engelse en Slavische talen, doctoraat behaald in 1992 aan Dr. phil. op het gebied van Engelse taalkunde.

  Actief in het bankwezen sinds 1993, focus: kredietverlening, kredietbemiddeling, procesoptimalisatie.

  2021 In dienst getreden bij Gracher Kredit- und Kautionmakler GmbH und Co. KG als senior adviseur garanties.